Här kommer recept på världens godaste äppelpaj. Ni bara måste testa den – fast jag måste varna er för att den är svår att sluta äta. Maken tjatade om den i nån vecka och sen när jag äntligen gjorde den i fredags så ändrade jag receptet lite – och den blev nästan ännu godare än förut!!

 

 

 

2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100g smör

hackad sötmandel (valfritt)
6 äpplen

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda ihop mjöl, socker, salt och bakpulver.
4. Blanda därefter i ett uppvispat ägg och det smälta smöret.
5. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor som lägges i formen.
6. Smula smeten och strö över mandel över varje lager av äpplen men spara det mesta av smeten till det översta lagret. Grädda i ugnen i 40 minuter. Serveras varm med vaniljsås eller glass.

 

 

 

Och om ni inte litar på mig…. så kanske ni litar på meemsan?