Hemmagjord chokladpudding!

Publicerat den 18 september, 2013 08:00

Goooodmoooorgooon allihopa! Hoppas ni sovit gott och vaknat med ett gott humör :-)  Jag fick ett sådant gulligt mail igår ifrån en läsare som bara ville berätta hur mycket hon tyckte om min blogg, hur mycket jag inspirerar & hur duktig jag är. Jag blev verkligen jätteglad och sög åt mig av komplimangerna, tack så hemskt mycket igen Hanna, du gjorde min dag ♥

Chokladpudding var en väldigt vanligt förekommande efterätt hemma om jag inte minns fel. Jag blev lite nyfiken på att testa att göra en egen ifrån grunden istället för pulvervarianten. Riktigt smarrigt och väldigt mättande. Jag slängde i lite nutella men det kan absolut uteslutas om man vill hålla den neutral eller nötfri.

 

4 dl mjölk

0,5 dl maizena majsstärkelse

3 msk socker

2 msk kakao

1 äggula

1 tsk vaniljpulver

50 g mörk choklad (finhackad)

0,5 dl nutella (kan uteslutas)

 

Rör ihop alla ingredienser i en kastrull. Låt sjuda, ej koka, tills den blir tjock. Häll upp i 3-4 portionsskålar. Låt stå i kyl i ca 3 h tills den blivit fast. Servera med en klick lättvispad grädde.

 

22 Bakverk & Fikastunder Bakverk & Fikastunder 18 september, 2013 08:00 Kategorier:Choklad, Efterrätt, Mat KOMMENTARER: 3 Kommentarer
  • Print Friendly

Den 19 september, 2013 kl 22:08 hannasvenson:

Åh, roligt att du blev så glad! Alltid härligt att få glädja någon!

Logga in för att svara

Pingback: Chokladtips! | Bakverk och Fikastunder

Pingback: Baka utan ugn | Bakverk och Fikastunder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bakverk & Fikastunder Bakverk&Fikastunder

LITE KORT OM MIG

Follow on Bloglovin

Välkommen hit ♥ Jag är en baktokig trebarnsmor med mycket skaparglädje. Att dekorera tårtor har blivit en del av mig. Låt dig inspireras!
ulrika@femme.se

Kategorier

Arkiv

Hannah Graaf
Hannah Familj
roxenmo
Roxenmo - modeblogg
Annika Duckmark
Annika Duckmark
Fnulan
Fnulan
Bakverk & Fikastunder
Bakverk och Fikastunder
ThereseMcDonald
Therese McDonald
Silverhome
Silverhome
En pappas dagbok
En pappas dagbok
Barnhemmet
Barnhemmet
Kvinnohemmet
Kvinnohemmet
Kicki Makeupartist
Kicki Makeupartist
Bambi
Bambi
Matilda Milano
matildamilano
piccole cose
piccole cose
Matbloggstoppen Follow on Bloglovin