Proteinbröd

Hej igen. Förlåt! Har inte hunnit dra en vinnare ännu. Men ikväll kommer du se om du är den lycklige 🙂
Har haft fullt upp. Fick finbesök, lämnade William vid tåget (han ska till en kompis i stan), hämtade Vida, gasade hem och öppnade till Mio och hans kompis, som hade glömt hemmanyckeln. Nu andas jag fem minuter innan jag ska stoppa in Vida i bilen, hämta Liv hos en kompis, köra vidare och hämta Jessica och hennes barn vid busstationen för att sedan fara hem och lämna dem och köra Mio och hans två kompisar till kvällens skoldisco.
Ett evigt körande 🙂
Finbesöket var Niiinis och hennes lilla Milo.

20140425-163546.jpg
Nina hade med sig goda bullar. Jag kunde ju inte vara sämre så jag bjöd på nybakat bröd.

20140425-163651.jpg
Bakade proteinbröd.
Gott, nyttigt och väldigt mättande.

20140425-163742.jpg
Blanda 2 dl havregryn, 5 dl fullkornsdinkel, 4 tsk bakpulver, 1 dl krossade linfrön, 1 dl sesamfrön, en nypa havssalt, 4 msk honung, ett rivet äpple, 4 dl kvarg.
In i ugnen på 200 grader i 45-60 minuter.

20140425-164243.jpg

20140425-164252.jpg
Gott med avocado och keso på… och mycket smör 🙂
Dags att hoppa in i bilen.
Kram ❤️

14 reaktioner på “Proteinbröd”

  • browneyedgirl skriver:

    Lät som ett riktigt gott bröd 🙂 Måste jag testa någon dag.
    Kram och hoppas du får en fin lördag <3

  • jonna skriver:

    Är inget stort ”fan” av bloggar, men på något vis blir jag så glad när jag kikar in på din blogg. Mycket trevlig blogg!
    Soliga kramar.

  • Kajsa skriver:

    Livsmedelsverket avråder helt från att äta krossat eller malt linfrö för att tillgodose fettsyrebehov. Intag av krossade eller malda linfrön medför nämligen högre exponering för cyanid i jämförelse med hela linfrön. Vätecyanid (HCN) är ett gift som kan ge allvarliga allmänsymptom.

  • Carina skriver:

    Hej! Jag ser solrosfrön på bilden men det ska vara sesamfrön?
    Carina

  • Carina skriver:

    Jaa, det ser jag med nu!!!
    Tack, det ska absolut bakas = )
    Carina

  • Emelie skriver:

    Hej Hannah! Har just gjort ditt proteinbröd, tyvärr vart mitt lite bränt på toppen men de smakar kanon ändå! Tack för ett super bra recept! Många kramar

  • Ida skriver:

    Hej!
    Måste fråga en dum fråga;-) vad smorde du formen med?! Mvh Ida

  • Jenny skriver:

    Hej!
    På bilden är det 250g kvarg med det står att det ska vara 4 dl? Eller är det så att jag bara har dålig syn 😉
    Ha en fin dag!
    Kram

  • sussi skriver:

    Hej, undrar om du gjort detta recept på proteinbröd i frallor istället för i en form?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *